Stará mapa

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
Používateľov profilový obrázok
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 16 Feb 2013, 19:16

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či existuje nejaká stránka alebo niečo podobné kde sú staré mapy prene by som potreboval starú mapu obce Veľký Ďur ( v minulosti táto obec bola rozdelená na:
Rohožnica, Dolný Ďúr, Horný Ďur (Ďúr)). Mne je jedno presne akú časť. Význam stará mapa počas 2.sv. a staršie.

Ďakujem. :D
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať :) , Prajem pekný deň, Dávid
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Staci II. vojenske mapovanie? Porovnanie sucasnosti s minulostou:
http://archivportal.arcanum.hu/maps/htm ... oogle.html
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

to je celkom ok iba by som potreboval dačo na sťiahnutieteda tú mapu do pc uložiť. ale ináč ten link naozaj dobrý. :D
duros
Administrátor
Administrátor
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Tu mate este jeden vynikajuci geoportal. Po nacitani doleuvedeneho linku odkliknite, ze chcete prepisat mapu. V lavom menu sa Vam zobrazi vyber pre jednotlive historicke mapy:
http://geoportal.sazp.sk/web/guest/map? ... 7ac0a80139
constance4
Člen
Člen
Dátum registrácie: 25 Mar 2013, 23:12

neprišli ste na to, ako dať preč ten červený zameriavač?
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

V tom poslednom linku sa dá tá mapa uložiť? - ako obrázok (jpeg) alebo niečo také. Keď dám na tej stránke že uložiť tak sa tam zobrazí tabuľka ale dole sú niekoho údaje - email ...
Ako to mám uložiť? Mne napadá keďže tam je emailová adresa tak sa tá mapa odošle na email?
duros
Administrátor
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Nie, to ulozi ako subor xml. Su dve moznosti - bud prostrednictvom snimania obrazovky, alebo v Mozilla Firefoxe pravy klik, zobrazit informacie o stranke a na zalozke Media dolu prechadzat odkazy na vsetky obrazky na stranke. Najdete tam aj zvoleny vyrez historickej mapy. Ked zvolite tlacidlo (na tej istej karte) Ulozit ako, ponukne Vam ulozenie ako typ suboru html. Zvolte vsetky subory, zvolte vlastny nazov obrazka a priradte mu koncovku jpeg.
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

Dobrý deň, nechcel som zbytočne zakľadať novú tému takže chcel by som sa spýtať kde či vôbec existujú mapy na ktorých sú vyznačené vojenské bunkre či už online či niekde v archíve a taktiež by som sa chcel spýtať či ste sa stretli sa mapou na ktorej bol nejaký bunker vyznačený. Do tejto témy duros napísal linky na nejaké staré vojenské mapy ale na nich som dáky nezvičajný znak nenašiel na mieste kde bol bunker takže ak niekto dačo vie prosím napíšte každá pomoc sa cení. :D
martin02
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 28 Jan 2013, 16:16
Predkovia z oblasti: farnosti Brezany, Lazany, Bojnice

Nepovedal si presne, o bunkre z akého obdobia máš záujem. Ak to bude 1. ČSR (predpokladám), tak skús pozrieť napr. nejaké odkazy tu: http://www.pevnosti.sk/
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

Áno od 1.čsr (teda aj 2. svetová vojna) ale kludne ak niekto vie o obdobia 1.sv. tak kľudne napíšte.

A presnejšie na územie nitrianskeho kraja a to hlavne okolo Levíc teda napr. Kalná nad Hronom, Veľký Ďur a podobné okolité obce.
Napísať odpoveď