Asi je problem zaskolit a zaplatit 30 brigadnikov co by to do nemoty skenovali a dali na net - vsetko.
Musim sa pochvalit pozitivnou komunikaciou s SNA. Ziadost som zaslal emailom. Dokument mi vyhladali a vyhotovili. Komunikacia s verejnostou na urovni zahranicnej firmy, promptna a vecna. Po zaplateni poplatku a zaslani potrdenia so mal supis z roku 1828 do dvoch doma. Nemohom som uverit! Obalka proste naozaj prisla!
Problem bol v tom ze cast bola absolutne necitatelna. Preco? Bud je original supis v zlej kvalite alebo tam maju 10.000 rocnu kopirku. Zajtra im napisem ci vedia vyhotovit aj farebne alebo napalit na Cd. Ak nie tak sa budem musiet zastavit .... Zatial ale velka spokojnost!
Súpis z r. 1828 a iné súpisy v SNA
-
- Nováčik
- Dátum registrácie: 27 Mar 2013, 08:30
archiv@sna.vs.sk Ministerstvo vnútra SR Slovenský národný archív Drotárska cesta 42 P. O. Box 115 840 05 Bratislava 45
Platil som poplatok 5,21 eur. Vela stastia!
Platil som poplatok 5,21 eur. Vela stastia!
-
- Nováčik
Na zaklade informácii ktoré mi poskytla pani Mgr. Božena Slezáková, vedúca OAIS, sú originaly súpisy z roku 1828 v "Magyar Orszásgos Levéltár, Bécsi kapu tér 2, 1250 Budapest" Súpis majú v SNA len na mikrofilmoch.
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Zaujímavé. v ŠA Prešov som dostal k nahliadnutiu priamo originály, žiadne digitalizované kópie tohto súpisu mi ani nespomenuli...
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Supis z r. 1828?patricius95 napísal:Zaujímavé. v ŠA Prešov som dostal k nahliadnutiu priamo originály, žiadne digitalizované kópie tohto súpisu mi ani nespomenuli...
-
- Nováčik
Informoval som sa ci je mozne ziskat supis v lepsej kvalite. Citujem odpoved:
"Súpisy z roku 1828 máme iba na mikrofilmoch, ktoré sme získali z Magyar Orszásgos Levéltár, Bécsi kapu tér 2, 1250 Budapest, kde sú uložené originály. Kvalitu kópií mikrofilmu my nevieme ovplyvniť."
Neviem či sa nejednalo leno supisy v okoli spominanej obce Kamienka (okres Humenne).
"Súpisy z roku 1828 máme iba na mikrofilmoch, ktoré sme získali z Magyar Orszásgos Levéltár, Bécsi kapu tér 2, 1250 Budapest, kde sú uložené originály. Kvalitu kópií mikrofilmu my nevieme ovplyvniť."
Neviem či sa nejednalo leno supisy v okoli spominanej obce Kamienka (okres Humenne).
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
áno, súpis z roku 1828 je v Prešove v origináli. Ako som spomenul vyššie, žiadnu jeho digitalizovanú verziu mi ani neponúkli. Po príchode tam som si vybral z police akúsi knihu, kde boli podľa abecedy spísané obce, z ktorých sa súpis (na 100% z roku 1828) zachoval, stačilo si vypísať žiadanku a tento materiál mi na veľkoformátovom, trochu nezvyčajne poprehýbanom papieri doniesli. Súhlasia aj záhlavia jednotlivých kolóniek zo súpisu s tými, ktoré sú na geni.sk pre tento súpis spomenuté.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Tie mikrofilmove kopie zo supisu 1828 su vo vseobecnosti nekvalitne. Osobne som este kvalitnu kopiu nevidel.