Dobry den,
chcem sa spytat, ci momentalne niekto nebada vo VHA. Potreboval by som zistit, ci tam maju kmenovy list pre Pavla Kummermanna (po zaciatku 2. sv. vojny si zmenil meno na Kumes), narodeneho 31.03.1912 v Hylvatech (Usti nad Orlici), ktory zomrel 22. 11. 1996.
Vojensky historicky archiv v BA
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Dobrý deň, keď som žiadal o vystavenie kópie kmeňových listov, stačilo nájsť e-mailový kontakt na stránke a následne im napísať žiadosť. Odpoveď zvyknú zaslať do týždňa.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
Ja už len doplním pre ostatných, že nie všetky kmeňové dokumenty sú len vo VHA v BA. Odporúčam prečítať si na webovej stránke VHÚ v BA v ľavom menu je "Bádateľňa". Tu sa dočítate všetko potrebné, ako postupovať a kde adresovať žiadosť.
Ja som minulý rok v júni podľa roku narodenia vojaka (1921) žiadosť zasielala do Vojenského archívu v Trnave. Odpoveď mi prišla za tri týždne.
Ja som minulý rok v júni podľa roku narodenia vojaka (1921) žiadosť zasielala do Vojenského archívu v Trnave. Odpoveď mi prišla za tri týždne.
-
- Člen
- Dátum registrácie: 25 Mar 2013, 23:12
Nemali by ste ale náhodou napísať do pražského VÚA? Tam majú ale celkom frmol, bo budú na rok zatvárať a odpoveď trvá tak mesiac.
- Marcel
- Člen
- Dátum registrácie: 14 Jan 2013, 20:03
- Predkovia z oblasti: Rajecká Lesná, Ladce, Kolárovice, Váhovce, Plumlov
Nie, prazsky VUA ma kmenove listy len do roku 1910 (to viem, pretoze som tam uz pisalconstance4 napísal:Nemali by ste ale náhodou napísať do pražského VÚA? Tam majú ale celkom frmol, bo budú na rok zatvárať a odpoveď trvá tak mesiac.

-
- Člen
- Dátum registrácie: 25 Mar 2013, 23:12
No áno, ale keď sa narodil v Čechách...či to rozdeľujú podľa odvodu a regimentu?
- Marcel
- Člen
Podla toho, co je napisane na strankach VUA v BA a co mi napisali z Prahy, tak je to rozdelene len podla rocnikov narodenia.constance4 napísal:No áno, ale keď sa narodil v Čechách...či to rozdeľujú podľa odvodu a regimentu?
Pán Marcel, Vo Vašom prípade žiadosť adresujte do VHA v BA, nakoľko Váš predok (?) bol narodený v r. 1912. Doložte hlavne overenú kópiu dokladu o zmene jeho priezviska.
Kmeňové doklady vojakov a poddôstojníkov sú uložené v archívoch podľa roku narodenia:
rok narodenia 1911 – 1920 – Vojenský historický archív Bratislava;
rok narodenia 1921 a mladší – Vojenský archív – centrálna registratúra Trnava;
rok narodenia 1910 a starší – Vojenský ústredný archív Praha.
Kmeňové doklady vojakov a poddôstojníkov sú uložené v archívoch podľa roku narodenia:
- Marcel
- Člen
Uz som im napisal, doklad o zmenie priezviska dufam, ze dostanem coskoro od pribuznych.milestone napísal:Pán Marcel, Vo Vašom prípade žiadosť adresujte do VHA v BA, nakoľko Váš predok (?) bol narodený v r. 1912. Doložte hlavne overenú kópiu dokladu o zmene jeho priezviska.