1. Anna Dziňanská (Zdiňanská/ Bzdiňanská), rod. Paločková sa narodila r. 1849 v Župčanoch. Po smrti rodičov odišla so sestrou do Brestova, neskôr sa vydala za Jána (resp. Andreja) Bzdiňanského v Drienove. Tu sa jej narodili deti Michal a Anna, neskôr pracoval jej manžel ako nájomný zamestnanec, často cestovali, čo sa prejavilo na miestach narodenia ďalších detí. Moja praprababka, Mária, sa narodila v Nižnej Myšli, jej 4 ďalší súrodenci v Trstenej pri Hornáde. Posledné, tu narodené dieťa sa narodilo roku 1886. Vyššie spomínaná dcéra Mária mala v Drienove sobáš roku 1899, jej mama Anna Paločková je už vedená ako nebohá, s posledným bydliskom v Drienove. V žiadnej zo spomínaných obcí som dátum jej úmrtia nezistil.
2. Katarína Trenčanská, rod. Gašparová sa narodila roku 1842 v Horných Motešiciach. Roku 1868 si v Kovarciach vzala Michala Trenčanského a zostali tu bývať minimálne do roku 1871. Stopa po nich sa stráca, v roku 1895 sa ženil ich syn Jozef, pri sobáši boli obaja rodičia zapísaní ako živí, s bydliskom v obci Kynek. 4.3.1896 zomrel Michal Trenčanský v Kyneku, jeho žena bola uvedená už ako zosnulá. V nitrianskej matrike nenašli žiaden zápis o úmrtí takejto osoby. Neviem, kde by som mal jej úmrtie hľadať, nakoľko sa jej manžel po odchode z armády stal povozníkom (auriga).
Viete mi vo vyššie uvedených prípadoch pomôcť? Ďakujem za každú pomoc, či nasmerovanie