nepisane pravidla statia na svadobnej fotografii
- zuzana.hl
- Aktívny člen
- Dátum registrácie: 30 Jún 2013, 15:29
- Predkovia z oblasti: Lakšárska Nová Ves, Lozorno, Zákopčie, Kolačno, Veľké Uherce
existovalo v minulosti take nieco? prikladam foto z roku 1934 ako priklad. pribuzny zo zenichovej strany stali na jeho strane a nevestini na jej? alebo to mohlo byt aj opacne? a rodicia mladomanzelov sa nachadzali vzdy blizsie k svojmu dietatu, alebo sa vymenili? konkretne na tejto fotke poznam totoznost len dvoch ludi z "davu". avsak, mam pocit, ze v nej drieme este velky potencial a su tam zachyteni aj dalsi moji predkovia
.

- Prílohy
-
- P1320730.JPG (164.82 KiB) 2490 zobrazení
- sahier
- Dátum registrácie: 22 Nov 2012, 10:34
- Predkovia z oblasti: Hiller, Bogyo, Komaromy ,Bába , Nehéz, Pepich , Králik, Szabó, Urbánek
Určite ano ,boli určité zásady a je dosť možné ,že presne takto boli postavený príbuzný k sebe ako ste to opísali , no ja by som sa učite na vašom mieste poradila s odborníkom na historickú etiketu...dedukujem z vášich otázok ,že nemáte možnosť túto fotku porovnávať s inými dobovými fotografiami hľadaných príbuzných...
- sahier
- Dátum registrácie: 22 Nov 2012, 10:34
- Predkovia z oblasti: Hiller, Bogyo, Komaromy ,Bába , Nehéz, Pepich , Králik, Szabó, Urbánek
Ešte mám dodatok ,nakoľko moja mama bola atelierovou fotografkou (pracovala 1963-1993),spomenula som si ked stavala v atelieri svadobčanov k sebe ,každý mal pri sebe svojich rodičov a svojich príbuzných. Dodržiavalo sa to najmä vtedy, ked išlo o vidiečanov a mnohopočetné dedinské svadby. Pravdeodobne tomu bude aj tu i ked ide o starší portrét. Na svadbe sa zúčastnoval aj dohadzovač-ka,ktorá bola považovaná za rovnako dôležitú ako rodičia svadobčanov a tá mohla byť fotená v ich blízkosti ( na Morave a v Česku najdôležitejšia osoba ktorá organizovala celú svadbu).
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
- Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.
Som tak pozeral na moju svadobnu fotku a cela moja rodina je po mojej strane a opacne. Len si dako nepamatam, ci nas tak postavil fotograf alebo my sami.