hladam meno zo supisu z roku 1715

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
mariettak
Dátum registrácie: 28 Jan 2014, 21:36
Predkovia z oblasti: Košeca

dobry den,

marne hladam meno Kutny v supise z roku 1715 v obci Košeca,vtedy Kazsa,Trenciansky kraj

podla tejto stranky (prosim o prepacenie ak je to nestandardne ale som tu nova a je to pre mna najjednoduchsie vlozit odkaz aj s obrazkami a zoznamom) ani take meno nie je ,su vsak obdoby ako Georgius Kussnyu alebo Andreas Kudly.ako pozeram tie obrazky,nedokazem rozoznat ci tie mena sedia alebo by mohlo dojst k zamene a naozaj by sa
dalo najst toto meno aj z tohto roku ?
ak by ma niekto nasmeroval spravnym smerom budem velmi rada

http://www.cisarik.com/0_Koseca_Ilava_T ... e_surnames

dakujem marietta
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Tu mate online vyhladavac. Treba k tomu trosku madarciny :P
http://193.224.149.8/adatbazisokol/adat ... -osszeiras
resp. tu:
http://193.224.149.8/adatbazisokol/kereses
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Podla mojho nazoru je na tej stranke skopirovana transskripcia zo stranok arcanum. Po prezreti supisu sa domnievam, ze Kutny je zapisany na druhej strane ako piaty v poradi, ale ruku do ohna za to nedam. Ste presvedcena, ze tam v tom case taky zil? Prezrel som predurbarsky supis k terezianskemu urbaru Kosece a vtedy tam takeho nebolo.
wera
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 15 Sep 2012, 23:31

rozhodne treba vidiet original - podobnu vec som riesila pred casom aj ja a v priezvisku, ktore som hladala urobil chybu aj povodny zapisovatel a nasledne prepisovatel dalsiu... drzim palce
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Originaly su len v MOL, podla tej snimky, ako som pisal, sa mi javi ten na druhom liste, v piatom poradi.
mariettak
Dátum registrácie: 28 Jan 2014, 21:36
Predkovia z oblasti: Košeca

dakujem za tipy a rady
pouzila som stranku ako priklad ,lebo bol tam aj menny supis aj obrazky a myslim ze ten prepis sedi s arcanum.

istotu ze tam boli uz nositelia toho mena nemam ale chcela som prave kvoli zamenam v menach preverit aj tuto moznoct,ci niekto by nevidel ,co moje neskusene oko nevie precitat
a kedze som v supise hladala ine meno (ktore tam je ) ,tak som skusila pohladat aj druhe

no s tym MOL to je ta horsia varianta,ponecham si tuto ulohu este dozrievat,zatial mam este po com patrat (chaba utecha )

vdaka marietta
ejco
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 31 Jan 2014, 08:23
Predkovia z oblasti: horná Nitra

Treba mať na pamäti, že aj keď meno v daňovom súpise z roku 1715 uvedené nie je, neznamená to, že jeho nositelia v danej obci nežili. Totiž, v tom zozname sú zapísaní iba tí, ktorí mali na platenie daní. Chudobní, ktorí na dane nemali, jednoducho dane neplatili. Tuším takto nejako to je...
Napísať odpoveď