Kataster - spisy - kto po kom dedil

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
dan322
Dátum registrácie: 08 Dec 2013, 10:44
Predkovia z oblasti: Orava, Považie, Kysuce, Šariš

Dobrý deň,
web www.katasterportal.sk je pre mňa, pri zostavovaní rodokmeňa, perfektnou pomôckou. :)
Podľa dedicov po prapraprababke som objavil veľa príbuzných, o ktorých som nevedel.

Teraz sme boli u notára, ohľadne dedičstva po pradedkovi,
notár tiež aktívne používa katasterportal... ale má tam o veľa viacej ako MY-badatelia na internete.
Mal asistentku, povedal jej, nech mu vytlačí tu a tu parcelu. Mal tam kompletný spis všetkých majiteľov
v minulosti
- kópie starých papierov.... :shock: - všetko pekne usporiadané.

Na katasterportáli nie som zaregistrovaný, používam to bez registrácie.
Keď sa chcem zaregistrovať, tak mi to napíše "500 Internal Server Error"....

Tým, kto sú zaregistrovaní to ide? (ten výpis st.m. zobraziť)
Možem si o ten výpis majitelov parcely na nejakom úrade požiadať? :?:
jane17
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 28 Okt 2012, 23:01

Dobrý deň,

v mojom prípade som mailom komunikovala so správou katastra a boli mi zaslané kópie vtedajších listov vlastníctva (v maďarčine!) mojich starých rodičov, kde je zdokumentované, ako k nehnuteľnosti prišli, kedy a za koľko ju predali atď. Toto je moja komunikácia. Snáď Vám pomôže.

Na základe Vašej žiadosti vykonala Správa katastra Stropkov šetrenie v operáte pozemkovej knihy k.ú. Stropkov a zistila, že Vaši starí rodičia boli evidovaní ako vlastníci (resp. spoluvlastníci) parciel mpč. 132 (zapísaná v pozemnoknižnej vložke číslo 118), 133/2 (PKV č. 787), 398 (PKV č. 597) a 399, 400, 401 (PKV č. 432 a 561).

Zhotovenie fotokópií PKV ako aj fotokópie mapy zobrazujúcej dané parcely je spoplatnené sumou 8,-- € za jednu PKV, resp. mapu formátu A4. Uvedené poplatky je možné uhradiť kolkovými známkami, šekovým poukazom, príp. prevodom na účet. V tomto prípade by bolo potrebné uhradiť správny poplatok 6 x 8,-- € (5 x fotokópia PKV a 1 x fotokópia mapy).

S pozdravom

Ing. Miloš Korekáč
vedúci oddelenia zápisov práv k nehnuteľnostiam,
technického, dokumentácie a poskytovania informácií
Správa katastra Stropkov
Športová 2, 091 01 Stropkov
Tel.: +421 54 281 8823
Fax: +421 54 742 8452
e-mail: milos.korekac@skgeodesy.sk
http://www.kataster.skgeodesy.sk
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Na katastri som bol osobne (v Trnave), pani bola velmi ochotna. Slubila, ze pozadovane udaje mi pozrie v pozemkovej knihe, ktoru maju od cca 1910 (nepamatam si presne). Viem, kde zil moj predok a podla tej pani by nemal byt problem vypatrat informacie o tom ako nadobudol nehnutelnost a ako o nu prisiel (kedze v sucasnosti tam byva uplne niekto iny). Ak mi vyda cas, na buduci tyzden by som tam chcel ist osobne (predtym musim vybavit archiv v Trnave) a za jej ucasti v pozemkovej knihe listovat. Cenu mi nevedela povedat, pretoze dopredu nevedela, co vsetko sa tam najde...
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

dan322,
k tej registrácii na katasterportáli a prečo mal pán notár "všetko pekne usporiadané":

Aký je rozdiel medzi registrovaným a neregistrovaným užívateľom? Kto má právo vyhľadávať cez celé územie Slovenskej republiky?

Registrovaní používatelia na základe úplnej registrácie a uzatvorení zmluvy s prevádzkovateľom majú právo prehľadávať údaje katastra cez celé územie SR. Úplná registrácia je určená pre oprávnené subjekty ako štátne orgány, orgány činné v trestnom konaní, exekútori, notári, daňové úrady a pod., ktoré preukážu oprávnený záujem na základe ustanovení právneho poriadku Slovenskej republiky.
Neregistrovaní používatelia majú právo prehľadávať údaje katastra v rozsahu jedného katastrálneho územia.

Kto má právo vyhľadávať cez celé územie Slovenskej republiky?

Registrovaní používatelia, ktorými sú najmä štátne orgány a oprávnené právnické osoby oprávnené subjekty ako orgány činné v trestnom konaní, exekútori, notári a daňové úrady môžu na základe úplnej registrácie a uzatvorení zmluvy s prevádzkovateľom, využívať ďalšie výhody, ako je prehľadávanie cez celé územie Slovenska, spúšťanie časovo a výkonovo náročných zostáv.

Kukuk na "Najčastejšie otázky" na katasterportáli, je tam viac užitočných odpovedí.
Používateľov profilový obrázok
Absik
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:22
Predkovia z oblasti: Východné Slovensko: Škripko, Pravda, Polyák, Andrejčák, Výrostko/Virosztko, Prepiják; Maďarsko/Košice: Deutsch; Spiš+Poľsko: Kohn, Tandlich; Morava: Absolon, Lédl
Kontaktovať používateľa:

Ja som sa pokusil o uplnu registraciu... cudujsasvete, zamietli mi ju :-D

Ale za pokus to stalo...
Napísať odpoveď