Madarske matriky

Staré matriky, digitalizácia, aké informácie nájdete v matrikách.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Na stranke http://adatbazisokonline.hu/adatbazis/m ... nyakonyvek je zoznam nafilmovanych a digitalizovanych matrik. Po naklikani konkretnej farnosti a vyberu obdobia rokov sa v okne zobrazia informacie, pricom na prvom mieste je url odkaz na konkretny film. Nech robim cokolvek, nikdy ho nedokazem otvorit. Robim nieco zle, alebo to nie je vo vseobecnosti dostupne? Ak by tak bolo, snad by sa mala zobrazit informacia na stranke, ze to nie je dostupne, ale mne to stale vyhadzuje, ze sa nedokazem pripojit k serveru a ze je asi zaneprazdneny.
Stranka, na ktorej som to nasiel a kde je uvedeny popis, je tato: http://mnl.gov.hu/elektronikus_leveltar ... nyvek.html
Naposledy upravil/-a duros v 02 Mar 2014, 08:59, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Doplneny odkaz na povodny zdroj.
vestsikm
Člen
Člen
Dátum registrácie: 31 Okt 2012, 21:41

Mám stejný problém - hláška - čas odezvy serveru je příliš dlouhý nebo stránky nepracují.

Miloš Veštšík
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

Neviem, či som správne pochopila problém vás dvoch, ale ja problém so stránkou nemám, viď. narýchlo príklad:
http://adatbazisokonline.hu/adatbazis/a ... atlap/4232
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

milestone napísal:Neviem, či som správne pochopila problém vás dvoch, ale ja problém so stránkou nemám, viď. narýchlo príklad:
http://adatbazisokonline.hu/adatbazis/a ... atlap/4232
Problem so zobrazenim supisu z r. 1715 nemam. Pisem o matrikach.
Absik
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:22
Predkovia z oblasti: Východné Slovensko: Škripko, Pravda, Polyák, Andrejčák, Výrostko/Virosztko, Prepiják; Maďarsko/Košice: Deutsch; Spiš+Poľsko: Kohn, Tandlich; Morava: Absolon, Lédl
Kontaktovať používateľa:

Obavam sa, ze dany server neexistuje, prinajmensom nie ako verejny. Ta IP adresa (10.18.0.20) vyzera skor ako privatna. Neda sa ani pingnut, ani tracert-nut. Takze kym to Madari nepravia, nic z toho nebude. Alebo je to naschval a funguje to iba v ich vnutornej sieti.
david
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 04 Sep 2013, 02:56

Samozrejme, že vám to neide, veď je to lokálna adresa 10.x.x.x ku ktorej sa cez internet nedostanete.
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Tie IP 10.x.x.x pouziva ja FS (v tych DAS direktivach). Je to nieco podobne ako bezne pouzivane 192.168.x.x. Takuto siet si moze doma vytvorit hocikto. Pokial nie je znama verejna IP adresa, odkaz nikam nepovedie.
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Skusal som to s verejnou IPckou zo scitania 1715, doplnil som tam cast za vnutornou IPckou z matriky. A nefunguje to. :|
Absik
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:22
Predkovia z oblasti: Východné Slovensko: Škripko, Pravda, Polyák, Andrejčák, Výrostko/Virosztko, Prepiják; Maďarsko/Košice: Deutsch; Spiš+Poľsko: Kohn, Tandlich; Morava: Absolon, Lédl
Kontaktovať používateľa:

AndyT napísal:Skusal som to s verejnou IPckou zo scitania 1715, doplnil som tam cast za vnutornou IPckou z matriky. A nefunguje to. :|
presen to iste sm urobil aj ja :D
DeDick
Dátum registrácie: 17 Sep 2013, 12:32
Predkovia z oblasti: Bocskay,Bočkay - zo Spiśa

Na stranke je napísane , že digitálne stránky sú prístupne len na pčitačoch v bádateľni na "Lángliliom utca" a cez internet k ním nie je prístup. :cry:
Napísať odpoveď