Hľadám Ondreja Čilika, asi z Dlhej n.O.
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/
Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/
Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
-
- Dátum registrácie: 10 Mar 2014, 13:43
- Predkovia z oblasti: čilik,dlhá nad oravou
Hľadám predka menom čilik ondrej bytom asi dlhá nad oravou nar. pravdepodobne pred rokom 1900
Naposledy upravil/-a duros v 10 Mar 2014, 14:10, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Upravený názov témy (pôvodne "Hľadám predka") - predkov hľadáme všetci.
Dôvod: Upravený názov témy (pôvodne "Hľadám predka") - predkov hľadáme všetci.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
V matrikach farnosti, kam patrila Dlha nad Oravou ste hladali? Akeho vierovyznania bol? Prilis malo informacii...
-
dodnes som nevedela že niekto s takým menom existuje, na matrike som nenašla, jediný kto by to mohol objasniť je moj otec, ten je bohužiaľ mrtvy. mohlo sa jednať o súrodenca mojho prapra starého otca alebo jeho otca
- duros
- Administrátor
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
To je generacny rozdiel, takze potom aj rozsah hladania sa vyrazne zvacsuje (nielen par rokov okolo r. 1900). Opat ste neuviedli vierovyznanie. Sak clovek by sa aj pokusil pomoct, ale uznajte, mam prehladavat aj katolicke, aj evanjelicke aj zidovske matriky?annnaK napísal:.... mohlo sa jednať o súrodenca mojho prapra starého otca alebo jeho otca
-
predpokladam že bol katolík, upresňujem údaje môj otec jozef čilik nar. 1940, môj starý otec František čilik nar. 1900, môj prastarý otec Jánosz nar. pravdepodobne v r. 1862 jeho manželka Mária rod. Szramek nar. pravdepodobne v r. 1865/vychádzam z údajov na matrike kde pri narodení Františka mali jeho rodičia 38 a 35 rokov. Ďakujem
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
- Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget
Vo väčšine prípadov bola táto oblasť katolícka. Hľadajte v matrikách Sedliacka Dubová okres Dolný Kubín. Do farnosti Sedliacka Dubová patrilo viac obcí...Dlhá nad Oravou,Krivá,Sedliacka Dubová. Horná Lehota... Matriky z r. 1900 by mali byť v ŠA D.Kubín (ale nie som si istý). Miestny farár (v Dlhej) by mal mať matriky na fare od r.1900. Matriky Sedliackej Dubovej na familysearch.org sú dosť obsiahle. Neostáva ni len hľadať.
edit:úprava pravopisu
edit:úprava pravopisu
- duros
- Administrátor
Ak to spravne chapem, ze Ondrej ma byt surodencom Vasho prapra stareho otca, tak by mal byt zaroven strykom Janosa narodeneho cca v r. 1862. Takze sa pohybujeme asi v rozmedzi rokov 1820-1840 a nie tesne pred rokom 1900, ako sme sa povodne domnievali. Ako uz pisal Andrej, matriky su dostupne, skuste v nich najskor hladat.
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
- Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget
Andreas Csilik 28.5. 1841 z Dlhej
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... cc=1554443
neviem či je to on ale spadá to do toho obdobia možno 1820-1840
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... cc=1554443
neviem či je to on ale spadá to do toho obdobia možno 1820-1840
-
podľa mojich zistení jonas cilik odišiel do ameriky v r. 1902 tam uviedol vek 38 to znamená, že sa mohol narodiť 1864/podľa matriky dlhá n.o.,možno to bolo zle čitateľné pri narodení syna Františka v r. 1900 je uvedený vek 38.
Takže sa jedná o roky 1862 až 1864 Dá sa zistiť kto boli rodičia Jonasa
Takže sa jedná o roky 1862 až 1864 Dá sa zistiť kto boli rodičia Jonasa
- duros
- Administrátor
Uz bolo naznacene, ze matriky su dostupne, takze staci v nich hladat. Teraz vsak vidim, ze hladate otca Jana (ci Jonasa? - teraz neviem) a nie Ondreja priamo. Takze som na rozpakoch z Vasich otazok...