Kolony v Rišňovciach

AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Risnovce maju aj svoju knihu. Pisal ju byvaly kronikar Anton Danis.
Zneuzil by som Vase znalosti o rodinach v Risnovcach. Na pomniku padlych v 1. sv. vojne je uvedene meno Frantisek Kolony. Zomrel v roku 1916 ako 43 rocny. Cize sa narodil okolo roku 1873. V tejto dobe sa vsak ziadny takyto v Risnovcach nenarodil. Lenze toto meno a rok narodenia sedia k zosnulemu nezvestnemu vojakovi z Hornych Zelenic. Bol manzelom sestry mojho pradedka. Meno Kolony nema povod v Risnovcach. Je to zelenicke meno. Nemate prosim blizsie informacie o zosnulych vojakoch?

Dakujem.
Naposledy upravil/-a duros v 27 Máj 2014, 12:20, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Oddelene od povodnej temy.
Mojmír
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 22 Okt 2012, 12:27

AndyT: Knihu mám a píšu tam že František Kolony padol v roku 1916 ako 43-ročný.
Kolony skutočne nezneje ako rišňovské meno, vôbec som sa s ním nestretol v matrike.

František Kolony sa asi do Rišňoviec priženil.
Však Horné Zelenice sú od Rišňoviec vzdialené len nejakých 20km.
Asi to bude ten váš predok.
Hladajte v živej matrike svadbu Kolonyho v Rišňovciach.
AndyT
Veterán
Veterán
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Lenze on sa do Risnoviec neprizenil. Byval v Zeleniciach. Jeho posledny vnuk (ked este zil), mi povedal, ze dedo padol vo vojne. A ze viacej nevedia o nom nic. Cize do Risnoviec sa nemohol prizenit. To, ze je na tom pomniku to iste meno, som zistil az ja. Ked som asi tak pred pol rokom volal s panom Danisom, tak mi povedal, ze v Risnovcach bola rodina Kolony.

Z vojenskeho archivu mi nedaju ziadne info, kedze nie som pribuzny. Ale za pokus nic nedam.

Vdaka.
Mojmír
Veterán
Veterán

Ináč pán Daniš už nie je kronikárom Rišňoviec.
Vzdal sa z vekových dôvodov.
Teraz je kronikárom pani Ziburová.
Mojmír
Veterán
Veterán

Pre úplnosť pridám linku na pomník: http://www.vets.cz/vpm/mista/obec/4313-risnovce/
Mojmír
Veterán
Veterán

Nejaký Franciscus Koloni sa narodil 11.10.1873 v Horných Zeleniciach, pokrstili ho 12.10.1873.
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... cc=1554443
AndyT
Veterán
Veterán

Mojmír napísal:Ináč pán Daniš už nie je kronikárom Rišňoviec.
Vzdal sa z vekových dôvodov.
Teraz je kronikárom pani Ziburová.
Hej, pisal som, ze byvaly. Zrovna v tej dobe, ked som s nim bol v kontakte sa tejto funkcie vzdal.
AndyT
Veterán
Veterán

Mojmír napísal:Nejaký Franciscus Koloni sa narodil 11.10.1873 v Horných Zeleniciach, pokrstili ho 12.10.1873.
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... cc=1554443
To moze byt ten zosnuly vojak, pretoze ten "moj" Kolony sa narodil 10.3.1872 ako syn Juraja a Katariny Rafaidusovej.
Mojmír
Veterán
Veterán

Hej, je to ten vojak lebo na pamätníku píšu že sa narodil 1873.
Napísať odpoveď