Hledám předky Slovensko - Chlebnice

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
key
Dátum registrácie: 15 Jún 2014, 22:12
Predkovia z oblasti: česká republika

¨Dobrý deň, prosím pomôžte. Moja babička pochádza z roku 1921 tu narodil Chlebnice, som napísala, že mohol dostať rodný list, ale povedali mi, že záznamy databázy registry sa od roku 1950. môžete mi poradiť, kde by mal vyzerať?

neznáte tato jména nebo jste je někde neviděli ?
Lavor / ová
Juránek /ová
Králík / ová
Zajac / ová
Sutta
šulík /ová
Korpáš/ ová
Marcin
švajko
prisčupáková
rostáš / ová
kubacký/á
Naposledy upravil/-a duros v 16 Jún 2014, 20:25, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Doplnene o obec, Slovensko je siroky pojem.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Podla emailu a IP adresy to vyzera, ze ste z Ceskej republiky. Napiste to, prosim, po cesky, lebo tomu, co ste napisali nemoze porozumiet nikto (priezviska nemusite znovu vypisovat).
key

dobrý den,

babička se narodila v Chlebnici roku 1921 potřebuji získat její rodný list abych mohla pátrat dál.Psala jsem na městský úřad v Chlebnici kde mi sdělily že se matriční záznamy objevují až od roku 1950 můžete mi poradit nějakou variantu kde bych mohla získat jakékoliv info?

děkuji a omluva za překladač nebylo to myšleno zle
duros
Administrátor
Administrátor
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

No, tak cestine tu este normalne rozumieme, google translatoru nie :-)
Nazov obce je Chlebnice (tie Chlebnice, cize mnozne cislo).
Vzhladom na uvedeny rok, ktory patri k tzv. "zivym matrikam", je jasne, ze treba kontaktovat prislusnu matriku, co ste aj urobili, ale zrejme teda bola zriadena v obci od r. 1950. Kam dovtedy patrili Chlebnice, by Vam vedeli povedat prave na tamojsom urade. Potom je treba sa obratit na prislusny matricny urad, ale pocitajte s 5 Eurovym poplatkom (podla legislativy).
Cirkevne matriky su z r. 1787-1877, predtym to patrilo k Sedliackej Dubovej. Roky 1878-1895 by som hladal v okresnom archive, kde by mohli byt duplikaty.
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Musíte napísať na obecný úrad do Chlebníc a pýtať sa, pod ktorú matriku patrila obec pred rokom 1950, následne sa so svojou žiadosťou obráťte na príslušnú matriku.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
key

přeposílám odpověd matrikářky
Dobrý deň
veľmi rada by som Vám pomohla ale u nás už také priezvisko nie je a ja nemám ani z čoho čerpať matričné knihy u nás sú iba od roku 1952.
Prikladám súbor o vysťahovalcoch z Chlebníc do USA v uvedenom období - skúste popozerať v tých zoznamoch.
S pozdravom

matrikárka Obce Chlebnice

v tom seznamu jsem babičku nenašla ;)
zkuste mě nakorigovat na přesnou obec kam se obrátit já tam nikdy nebyla tak netuším na jakou sousední obec
a na jaký okresní archiv konkrétně se obrátit ? můžete mi poslat odkaz ?
já na Slovensku byla pouze jednou tak se vůbec nevyznám :lol:

mockrát všem děkuji !!!!
duros
Administrátor
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Ta matrikarka v Chlebniciach by mala vediet, ku ktoremu matricnemu uradu patrila obec pred rokom 1950. Ak to nevie, moze to zistit (spytat sa povedzme na okrese). Ak to nepomoze, obratte sa na farsky urad v Chlebniciach. Prislusny okresny archiv je Dolny Kubin.
key

Tak jsem napsala do toho Dolního Kubína a ještě jsem napsala matrikářce z Chlebnic tak snad mi něco odepíše ;) hledala jsem kontakt na farský úřad v Chlebnicích a nenašla jsem kontakt :o ;) asi neumím hledat moc děkuji opravdu moc mi tu pomáháte :mrgreen:
wera
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 15 Sep 2012, 23:31

• Farský úrad Chlebnice: 043/5894 363 ;)
key

:o perfektní moc děkuji !!!!!!!
Napísať odpoveď