Teraz niečo na pobavenie. Celý život som počúvala, že mi pri krste dali dve mená "jedno" lepšie ako "druhé". Myslela som si, že to je len žart a tak keď som už bola v archíve, pozrela som kedy to ma vlastne krstili a či mám zapísané dve mená. Je to pravda, mám dve mená, len nechápem ako sa to vlastne mohlo stať, asi zlá konštelácia hviezd alebo sa farár zle vyspal. A tak pekne to začalo

, celá moja família 17 decembra so mnou v perinke naklusali do Dómu sv. Alžbety aby ma riadne pokrstili. Keď sa farár opýtal akým menom mám byť "obdarená" pri krste otec prejavil záujem o meno Margaréta, babičke sa to nevidelo vraj je to moderné meno a farár jej zakontroval, že je málo sväté. Ak už sa farárovi videlo, že svätá Margaréta je málo svätá, tak neviem aké meno svätice si pre mňa predstavoval. Príbuzný sa dohadovali aké meno mi majú dať a tak otec navrhol meno po mame Oľga, farár málo sväté, čo už s ruskou kňažnou Oľgou, nie je náhodou grekokatolíčka alebo pravoslávna svätá? Otca chytal infarkt

a aby to už mal za sebou pristúpil na farárovu podmienku a k menu Oľga mi pridali sväté meno (po krstnej mame) Jozefína. Ďakujem všetkým svätým, že na "úrade" mi do rodného listu napísali len jedno meno a to Oľga. Stálo sa aj Vám, že farár mal pripomienky k menu alebo nechcel dieťa pokrstiť "pohanským menom"? Len pre zaujímavosť, keď som listovala v hrubej matrike tak som si všimla, že meno Oľga tam bolo zapísané dosť často ale druhé meno tam nebolo. Skrátka natrafila som na toho správneho "farára", ale ma asi pri krste pobosoroval lebo takéto "náhody" riešim a zápasím s nimi celý život