Kde hľadať ev.matriku Palúdzky /Kiss Palugay/
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 20 Jan 2014, 16:25
- Predkovia z oblasti: Pňaček,Vajteršic,Kodrik,Štvrtecký,Kalka ,Ganobčik,Orava,Liptov,Záhorie
Prosím Vás, môžete mi poradiť kde nájdem evanjelickú matriku obce Palúdzka /Kiss Palugay/ spred roka 1845? Ďakujem
Naposledy upravil/-a duros v 18 Feb 2015, 20:56, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Zakladajte vzdy novu temu, toto bolo vlozene k niecomu uplne inemu.
Dôvod: Zakladajte vzdy novu temu, toto bolo vlozene k niecomu uplne inemu.
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Dobrý deň,
matrika farnosti Palúdzka sa dochovala od roku 1765. Celá matrika je na tzv. neprístupnom mikrofilme, preto si ju momentálne môžete prezrieť buď v príslušnom Štátnom archíve, alebo v sídle mormonských študovní mikrofilmov (napr. vo Viedni, či Budapešti).
matrika farnosti Palúdzka sa dochovala od roku 1765. Celá matrika je na tzv. neprístupnom mikrofilme, preto si ju momentálne môžete prezrieť buď v príslušnom Štátnom archíve, alebo v sídle mormonských študovní mikrofilmov (napr. vo Viedni, či Budapešti).
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Veľmi aktívny člen
- Predkovia z oblasti: Pňaček,Vajteršic,Kodrik,Štvrtecký,Kalka ,Ganobčik,Orava,Liptov,Záhorie
Dobrý večer. Ospravedlňujem sa za nesprávne uloženie otázky. Evanjelici z Palúdzky po r. 1844 sú zapísaní v matrike Lipt. Mikuláš. No o starších záznamoch mi nevedeli poradiť ani v archíve Bytča. Ďakujem za informáciu.
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Tak to sa potom ospravedlňujem, nevšimol som si, že pátrate po evanjelikoch. Z Palúdzky sa zachovala len katolícka matrika. Možno však budete mať šťastie a miestni evanjelici tam budú zapísaní .
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
Na vasom mieste by som oslovila priamo evanjelickeho farara v Paludzke:Anina napísal:Dobrý večer. Ospravedlňujem sa za nesprávne uloženie otázky. Evanjelici z Palúdzky po r. 1844 sú zapísaní v matrike Lipt. Mikuláš. No o starších záznamoch mi nevedeli poradiť ani v archíve Bytča. Ďakujem za informáciu.
Liptovský Mikuláš-Palúdzka
Ev. a. v. farský úrad, Palúčanská 36, 031 01 Liptovský Mikuláš-Palúdzka; 044/554 14 13; paludzka@ecav.sk; zbor je administrovaný z Liptovského Trnovca (Mgr. Eva Ščerbáková); zborová dozorkyňa: Mgr. Viera Olejárová; kantori: Mgr. Jela Hazuchová, Ladislav Alman; 9:00 Palúdzka, 10:15 Penzión Palúdzka, 14:00 Pavčina Lehota 1. nedeľa v mesiaci, 14:00 Bodice 3. nedeľa (LOS)
snad vam tam budu vediet poradit..

-
- Veľmi aktívny člen
Ešte raz ďakujem za radu. Skúsim priamo farnosť. Dúfam, že budú ochotnejší ako v Ružomberku. Tam mi pri osobnej návšteve povedali, že pán dekan má iné poslanie ako hrabať sa v starých knihách. Chcela som len informáciu, či tam skutočne pôsobil kňaz - môj prastrýko..Ešte raz ďakujem.
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
- Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.
Esteze hlasaju, ze vsetci sme si rovni. Ake mam pan dekan na tomto svete poslanie? Nejake ine ako my? Toto ma vie fakt na***t, ked sa zacne nejaky "pan dekan" vyvysovat nad ostatnych. Sme si rovni a rovnejsi.Anina napísal:... pán dekan má iné poslanie ako hrabať sa v starých knihách...
Ak Vám stačí len informácia, resp. zmienka, že v Palúdzke po roku 1844 pôsobil ako evanjelický kňaz Váš prastrýko, nenašlo by sa to aj na nete?Anina napísal:... Chcela som len informáciu, či tam skutočne pôsobil kňaz - môj prastrýko ...

-
- Veterán
- Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
- Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget
archiv@ecav.sk skúste položiť otázky ohľadom matrík a pôsobenia Vášho prastrýka na tento mail. Jedná sa o archívnu radu ev. cirkvi. Možno Vám poradia.
našiel som to na tejto stránke http://www.ecav.sk/index.php
našiel som to na tejto stránke http://www.ecav.sk/index.php
- marekT
- Administrátor
- Dátum registrácie: 05 Sep 2012, 02:11
- Predkovia z oblasti: Dolný Kubín, Spišská Nová Ves, Kežmarok
- Kontaktovať používateľa:
Viem, že vám to nepomôže, ale v Palúdzke bol ev. farárom môj starý otec - :
Radimír Kramer
Radimír Kramer