Ako to mohlo byť?
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 02 Apr 2015, 09:42
- Predkovia z oblasti: Markušovce, Sp.Štiavnik,Hôrka č.Ondrej, Vlková,Teplička,Vyšné Repaše, Novoveská Huta,Hnilčík,Hnilec
- Kontaktovať používateľa:
Dobrý deň, chcem sa opýtať.. mám takú trochu slepú uličku vo svojom hľadaní.. zistila som totiž že mojej babky dedko sa volal Ján Kukura.. našla som ho v matrike , sú tam ako jeho obec krstu napísané švábovce, a pôvodu Hôrka časť Ondrej.. hľadala som teda v miestnej matrike a našla som jeden krst ktorý sedel s rokom v kotorom sa narodil Ján.. no bol pri ňom kížik ktorý sa písal keď dieťa zomrelo.. no v poznámke bolo niečo napísané ( ako iste viete písal sa tam dátum úmrtia) , no následne to bolo preškrtnuté.. takže neviem či zomrel alebo nie.. no v úmrtnej knihe som ho nenašla. Našla som tam iba iného Jána Kukuru ktorý mal ale okolo 50 .Tak čo myslíte? mohol to byť on alebo nie?
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Nemuselo ist len o pripad, kedy zomrelo dieta, niekde sa to pisalo aj pri dospelych.Trenkie napísal:..... no bol pri ňom kížik ktorý sa písal keď dieťa zomrelo..
Nielen datum umrtia...Trenkie napísal:...no v poznámke bolo niečo napísané ( ako iste viete písal sa tam dátum úmrtia)...
Dalsim adeptom moze byt aj tento: https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:KZ33-FL6Trenkie napísal:... , no následne to bolo preškrtnuté.. takže neviem či zomrel alebo nie.. no v úmrtnej knihe som ho nenašla. Našla som tam iba iného Jána Kukuru ktorý mal ale okolo 50 .Tak čo myslíte? mohol to byť on alebo nie?
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 02 Apr 2015, 09:42
- Predkovia z oblasti: Markušovce, Sp.Štiavnik,Hôrka č.Ondrej, Vlková,Teplička,Vyšné Repaše, Novoveská Huta,Hnilčík,Hnilec
ďakujem pekne, viem že sa do poznamky mohlo pisat aj ine, ale vacsinou ked bol krizik napisalo sa do poznamky kedy zomrel.. a pod tou machulou vidim 18
takze to moze byt cast datumu
ďakujem pekne za druheho adepta..
aj ked teraz uz vobec neviem kde som..