kde sa vytratili?
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 02 Apr 2015, 09:42
- Predkovia z oblasti: Markušovce, Sp.Štiavnik,Hôrka č.Ondrej, Vlková,Teplička,Vyšné Repaše, Novoveská Huta,Hnilčík,Hnilec
- Kontaktovať používateľa:
Dobry den, mam taku otazku.... stalo sa mi ze napriklad viem ze sa v Rudnanoch narodila v nejaka Maria Steinerova nar. okolo roku 1819 augsburgskeho vierovyznania, pozrela som si kde bola z tej doby vedena evanjelicka matrika, tak v spisskej Novej vsi, presla som tam plus minus 10 rokov okolo roku 1819, a nic! Potom, som zasa nasla sobas svojho prapradedka z Hnilčika, jeho žena sa volala Katarina Kocurova a mala tam napisane ze pochadza z kis hnilecz (hnilčik), no v matrike ani za frasa nemozem najst o nej zapis... :/ neviete mi dat nejaku radu alebo aspon nejake vysvetlenie? lebo uz som fakt zufala :/.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Tipujem, ze to bude tato z Mniska nad Hnilcom (coby kamenom dohodil od Rudnian) a navyse je to evanjelicka matrika. Bohuzial, v sucasnosti nedostupna a nebude sa dat stiahnut ani cez FSViewer, takze jedine ist do archivu: https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:KZSF-5M5
-
- Iniciatívny člen
- Predkovia z oblasti: Markušovce, Sp.Štiavnik,Hôrka č.Ondrej, Vlková,Teplička,Vyšné Repaše, Novoveská Huta,Hnilčík,Hnilec
Duros, ale ta Maria Steinerova mala na viacerych miestach vyslovene napisane ze jej rodna obec su Rudnany. ( Kotterbach), ale otazka pomimo.. ako hladate tie osoby ze vzdy najdete viac moznosti ako ja?? a ako viete ktory film nie je zverejneny ale da sa stiahnut, a ktory je uplne nedostupny? 

- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Trenkie napísal:Duros, ale ta Maria Steinerova mala na viacerych miestach vyslovene napisane ze jej rodna obec su Rudnany. ( Kotterbach),
Mozno to je pravda, ale uz neraz som sa stretol aj s troma obcami povodu - v kazdom zapise inak. A mozno len v case sobasa tam byvala...
http://www.geni.sk/ako-efektivne-vyhlad ... ilysearch/Trenkie napísal:ale otazka pomimo.. ako hladate tie osoby ze vzdy najdete viac moznosti ako ja?? a ako viete ktory film nie je zverejneny ale da sa stiahnut, a ktory je uplne nedostupny?
k druhej casti:
viewtopic.php?p=15698#p15698
-
- Iniciatívny člen
JanK ano svadbu mam
a Duros, dakujem pekne, a chcela by som aby to bola ta z hnilcika, ale nemam dôkaz a tak si ju nemozem s cistym svedomim dat do rodokmena :/

-
- Iniciatívny člen
JanK teraz sa pozeram do papierov, a zistujem ze udaje o svadbe mam z archivu, ako ste sa dostali k tomu datumu Vy? je to niekde na Familysearch??
Áno je to tam, podľa mňa si 2 sestry brali v jeden deň dvoch bratov, Mária a mladšia Anna, takže tam by som dal veľký otáznik, kedže tá z Hnilčíka je krstená ako Mária Anna.Aj Krompachy majú evanjelickú matriku, tam sú aj zo Sloviniek, potom je Švedlár, na prvej strane je napísané Bind !!!! a to je blízko Rudnian. Priezvisko mohlo byť inak písané, až prešlo na Šteiner, to priezvisko v okolí ešte je.Svatba Márie a krsty ich deté sú v R.K. matrike Chrasti nad H., kam patrili ako filiálka, potom Rudňany patrili pod Markušovce, teraz sú samostatné z filiálkou Matejovce nad H.
Matrika Chrasti nie je na nete, ale dá sa stiahnuť, matrika Markušoviec je , ale až od r. 1852 tuším.
Matrika Chrasti nie je na nete, ale dá sa stiahnuť, matrika Markušoviec je , ale až od r. 1852 tuším.