Neviem, aké vierovyznanie je uvedené pri mene manželky Szabó Barbara, predpokladám, že nejaké protestantské, viete mi s tým pomôcť? Aké iné skratky vierovyznaní sa okrem rímskokat.. zvyknú v matrikách uvádzať? Ospravedlňujem sa, ak je to tu už niekde rozoberané, stačí mi aj odkaz,
Ďakujem! M.
H. Conf. ??? pri vierovyznaní
Pravidlá fóra
Vzhľadom na časté otázky týkajúce sa prakticky významu slov v písaných dokumentoch, častokrát nesprávne prepísané, jediným pravidlom tohto fóra je, aby ste pridávali odkazy na dokumenty, z ktorých chcete ozrejmiť význam slov. Nepodceňujeme Vaše čítanie, vychádzame z praktických skúseností.
Vzhľadom na časté otázky týkajúce sa prakticky významu slov v písaných dokumentoch, častokrát nesprávne prepísané, jediným pravidlom tohto fóra je, aby ste pridávali odkazy na dokumenty, z ktorých chcete ozrejmiť význam slov. Nepodceňujeme Vaše čítanie, vychádzame z praktických skúseností.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Reformovana cirkev, alebo aj helvetske vierovyznanie (confessio - latinsky vierovyznanie) - vid aj o riadok vyssie na danej stranke (Hel Conf).
-
- Aktívny člen
- Dátum registrácie: 19 Okt 2015, 23:11
- Predkovia z oblasti: Gemer, Liptov, Dolná Nitra
Ďakujem moc! sú to teda Kalvíni, ak sa nemýlim. V tej lokalite naozaj nie sú zriedkavosťou kostoly s kohútom na veži. Ešte som si všimla, že v niektorých záznamoch je tiež pri vierovyznaní tej istej ženy použitá skratka H.H. - zdvojené H - viď. príloha 2 ....aký je presný preklad tejto skratky?