Prepáč, že som používať Google Translator, ale moja babička hovoril slovenský, ja hovorím len pár slov.
Môj pradedo pochádzal z Šulekovo. Jeho otec bol nažive, keď môj pradedo si vzal v roku 1905. On bol to už 70 rokov, takže musel zomrel o niekoľko rokov neskôr.
Poslal som list, v ktorom Hlohovec rade. Ony odpovedali, že nemali nájsť svoju smrti v knihách.
Jedno slovenský výskumník mi povedal, že vie, prečo som nenašiel smrť môjho pra-pra-dedka a on to urobil nájsť a povie mi za 200 eur.
Poslal som list do kostola Šulekovo rímskokatolíckej. Aj vedieť že matrica zomrelých Leopoldová chýba v rokoch 1900 až 1916.
Môj pra-pradedo bol stráž väzenia (a vojak, atď), takže on môže zomreli v nemocnici niekde inde. Ale musí byť v chýbajúcom Leopoldov rímskokatolíckej matrica zomrelých.
Vie niekto, kde môžu byť tieto knihy? Malo by to byť niekde ako výskumník povedal, čo mám platiť, je, že vie, kde sa opýtať ...
Tiež by mohol niekto zistiť slovenský preklad pre tých, ktorí nehovoria po anglicky?

Ďakujem veľmi pekne!
Balázs
Hello,
Sorry I use google translator but my grandmother spoke Slovak I speak only a few words.
My great-grandfather came from Šulekovo. I know that his father was alive when my great-grandfather married in 1905. He was already 70 years old so he must have died a few years later.
I sent a letter to the Hlohovec council. They answered that they did not find his death in the books.
A Slovakian researcher told me that he knows why I didn't find my great-great-grandfather's death and he did find it and tells me for 200 Euros.
I sent a letter to the Šulekovo Roman Catholic church. I got know that the Leopoldov death registry books are missing between 1900 and 1916.
My great-great-grandfather was a prison guard (and soldier, etc) so he may have died in hospital somewhere else. But he must be in the missing Leopoldov Roman Catholic death registry.
Does anyone know where those books may be? It should be somewhere as that researcher said what I have to pay for is that he knows where to ask...
Also, could someone check the Slovak translation for those not speaking English?

Thank you a lot!
Balázs