Pátranie na portáli Kramerius

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
vascoo
Dátum registrácie: 01 Feb 2013, 15:51

kedze viaceri sa mi ozvali, hodim to rovno sem. Ak viete niekto po madarsky, tak prosim oprate mi pripadne chyby. a snad odpovedia, pisal som im vo februari 2012.

Subject: Kérelem
To: ukadel@freemail.hu

Tisztelt Bécsi Hadilevéltár,

a következő őseim kitüntetési javaslatait keresem:

Vaszilko (Vaszilyko) János - szül. 1883 Valaskóc (Pásztorhegy) A 66. honvéd gyalogezrednél szolgált
Szmatana Ferenc - szül. 1888-ban, Ürmény
Sztarovics József - szül. 1900-ban, Nyitraivánka
Lencsés Lajos - szül. 1878-ban, Mocsonok

Kérem ha találnak valamilyen kitüntetési javaslatokat, küldjék meg nekem a javaslatok fénymásolatát szkennelt formában az e-mail címemre.

Szíves válaszukat előre megköszönöm.

Maradok tisztelettel

Vaszilko Tamás
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Kontaktovať používateľa:

Žiadosť som im podľa Vašej predlohy poslal 9.12.(veľmi pekne ďakujem za predlohu) pred niekoľkými minútami mi prišla, žiaľ, negatívna odpoveď. Reagujú však prekvapivo rýchlo, zrejme majú daný fond dobre spracovaný :-)
S pozdravom
Patrik Zakarovský
martin02
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 28 Jan 2013, 16:16
Predkovia z oblasti: farnosti Brezany, Lazany, Bojnice

Vďaka za predlohu, i ja sa podelím so skúsenosťou. Podobne ako Patrikovi, i mne prišla odpoveď relatívne rýchlo (za 4 dni) a dokonca dnes, v nedeľu! :shock: Každopádne tiež som dostal negatívnu odpoveď, čo ma mrzí i z toho dôvodu, že jedna osoba, o údaje ktorej som žiadal, preukázateľne niekoľko vyznamenaní dostala (na základe fotografie). Takže trochu záhada... :?:
lubos
Člen
Člen
Dátum registrácie: 23 Okt 2012, 00:58

V mojom prípade-odpoveď prišla do troch dní od pána dr. Kiss Gábora. A bola kladná, vrátane oskenovanej dokumentácie. Má moju úctu.
iobagion
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 28 Apr 2013, 03:50

Dobrý večer,

využila som mailovú adresu a poslala som žiadosť o informáciu akú medailu si môj dedko doniesol z I. SV, z ktorej sa vrátil ako invalida. K žiadosti som pridala nájdene stránky z "Krameriusa" zoznamu strát zo dňa 28.10.1914, kde je uvedené len meno
Viszokay, Inft. IR 66, MGA 1., Ungarn, verw. (zranený)
a druhú stránku zo dňa 31.10.1914, kde je už napísané viac
Viszokai Andreas, TitKorp. IR 66, 9 Komp. Tökökolles, 1881, Schuss i.d. Knie (strela v kolene), Pflegestation auhof bei Linz.
Pridala som aj fotografiu, na ktorej je dedko v uniforme aj s medailou. Napísala som aj, že je potrebné pátrať ako v jednom mene Viszokai tak aj v druhom Viszokay, že dedko sa narodil v roku 1889 a nie v r. 1881 a pochádza z Tőketerebes (Trebišov) a zranenie "sedí" so zranením môjho dedka. Pán Domokos György mi napísal, že bohužiaľ nič sa nenašlo. Nepochopiteľné, nerozumiem potom o čom sú zoznamy strát, keď vo Viedni nič nemajú.

iobagion :?
Napísať odpoveď