kedze viaceri sa mi ozvali, hodim to rovno sem. Ak viete niekto po madarsky, tak prosim oprate mi pripadne chyby. a snad odpovedia, pisal som im vo februari 2012.
Subject: Kérelem
To: ukadel@freemail.hu
Tisztelt Bécsi Hadilevéltár,
a következő őseim kitüntetési javaslatait keresem:
Vaszilko (Vaszilyko) János - szül. 1883 Valaskóc (Pásztorhegy) A 66. honvéd gyalogezrednél szolgált
Szmatana Ferenc - szül. 1888-ban, Ürmény
Sztarovics József - szül. 1900-ban, Nyitraivánka
Lencsés Lajos - szül. 1878-ban, Mocsonok
Kérem ha találnak valamilyen kitüntetési javaslatokat, küldjék meg nekem a javaslatok fénymásolatát szkennelt formában az e-mail címemre.
Szíves válaszukat előre megköszönöm.
Maradok tisztelettel
Vaszilko Tamás
Pátranie na portáli Kramerius
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Žiadosť som im podľa Vašej predlohy poslal 9.12.(veľmi pekne ďakujem za predlohu) pred niekoľkými minútami mi prišla, žiaľ, negatívna odpoveď. Reagujú však prekvapivo rýchlo, zrejme majú daný fond dobre spracovaný 

S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Nováčik
- Dátum registrácie: 28 Jan 2013, 16:16
- Predkovia z oblasti: farnosti Brezany, Lazany, Bojnice
Vďaka za predlohu, i ja sa podelím so skúsenosťou. Podobne ako Patrikovi, i mne prišla odpoveď relatívne rýchlo (za 4 dni) a dokonca dnes, v nedeľu!
Každopádne tiež som dostal negatívnu odpoveď, čo ma mrzí i z toho dôvodu, že jedna osoba, o údaje ktorej som žiadal, preukázateľne niekoľko vyznamenaní dostala (na základe fotografie). Takže trochu záhada... 

Dobrý večer,
využila som mailovú adresu a poslala som žiadosť o informáciu akú medailu si môj dedko doniesol z I. SV, z ktorej sa vrátil ako invalida. K žiadosti som pridala nájdene stránky z "Krameriusa" zoznamu strát zo dňa 28.10.1914, kde je uvedené len meno
Viszokay, Inft. IR 66, MGA 1., Ungarn, verw. (zranený)
a druhú stránku zo dňa 31.10.1914, kde je už napísané viac
Viszokai Andreas, TitKorp. IR 66, 9 Komp. Tökökolles, 1881, Schuss i.d. Knie (strela v kolene), Pflegestation auhof bei Linz.
Pridala som aj fotografiu, na ktorej je dedko v uniforme aj s medailou. Napísala som aj, že je potrebné pátrať ako v jednom mene Viszokai tak aj v druhom Viszokay, že dedko sa narodil v roku 1889 a nie v r. 1881 a pochádza z Tőketerebes (Trebišov) a zranenie "sedí" so zranením môjho dedka. Pán Domokos György mi napísal, že bohužiaľ nič sa nenašlo. Nepochopiteľné, nerozumiem potom o čom sú zoznamy strát, keď vo Viedni nič nemajú.
iobagion
využila som mailovú adresu a poslala som žiadosť o informáciu akú medailu si môj dedko doniesol z I. SV, z ktorej sa vrátil ako invalida. K žiadosti som pridala nájdene stránky z "Krameriusa" zoznamu strát zo dňa 28.10.1914, kde je uvedené len meno
Viszokay, Inft. IR 66, MGA 1., Ungarn, verw. (zranený)
a druhú stránku zo dňa 31.10.1914, kde je už napísané viac
Viszokai Andreas, TitKorp. IR 66, 9 Komp. Tökökolles, 1881, Schuss i.d. Knie (strela v kolene), Pflegestation auhof bei Linz.
Pridala som aj fotografiu, na ktorej je dedko v uniforme aj s medailou. Napísala som aj, že je potrebné pátrať ako v jednom mene Viszokai tak aj v druhom Viszokay, že dedko sa narodil v roku 1889 a nie v r. 1881 a pochádza z Tőketerebes (Trebišov) a zranenie "sedí" so zranením môjho dedka. Pán Domokos György mi napísal, že bohužiaľ nič sa nenašlo. Nepochopiteľné, nerozumiem potom o čom sú zoznamy strát, keď vo Viedni nič nemajú.
iobagion