Mimochodom ....
tému urodzeného pána "Adama Maršovského z Jablonového" som otvoril preto, lebo som našiel záznam z roku 1718 z ktorého som vyčítal že sa 20.januára zosobášil Michael Benyovszký pôvodom z Trenčianskej stolice so Sophiou Lipovskou, vdovou po Joannesovi Levkovi z Lipovca, pričom ako svedkovia na sobáši boli páni Adamus Marsovszký a Michael Urbanovszký z Maršovej .... čo pre mňa znamená že môj pravdepodobný predok prišiel do obce Lipovec niekedy pred rokom 1718 z oblasti Maršovej (pri Bytči), čo je zhodou okolností aj blízko obce Jablonové.
Rod Benyovszkých a Urbanovských mali podľa toho čo som čítal spoločný pôvod. A nakoľko sa bavíme o rode Benyovszkých z oblasti dnešnej Bytče odkiaľ pochádza otec Mórica .... Benyovszkého, plukovník Samuel Benyovszký ... celkom ma táto téma zaujala a hľadám prepojenie medzi spomenutým Samuelom Benyovszkým a Michaelom Benyovszkým ktorý prišiel do Turčianskej stolice (do obce Lipovec) a ktorý je podľa všetkého prvým Beňovským v tejto lokalite (Lipovec a okolie). No zatiaľ mi chýba prepojenie (cca 30 hluchých rokov od 1728 do 1757) k môjmu najstaršiemu predkovi, ktorého mám zmapovaného.
Aj touto cestou by som poprosil o radu ako by som sa dopracoval k nejakým údajom ktorými by som vedel doložiť chýbajúce osoby do môjho rodostromu, nakoľko v matričných záznamoch (krst, sobáš, úmrtie) už neviem viac nájsť.
Ak by mi teda vedel niekto pomôcť, bol by som mu povďačný