software

staso
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:33
Predkovia z oblasti: Sojka - farnosti Lom nad Rimavicou, Oravská Lesná

Dobrý deň.
Nakoľko môj genealogický sw už nie je dlhšie podporovaný a chcel by som sa vrátiť k môjmu genealogickému výskumu prosím o tipy na genealogický sw kam by som mohol preniesť moju databázu (cez GEDCOM) a pokračovať v práci.
Požiadavky: práca offline (nie na webe), vyšší počet osôb (viac ako 500), nebránim sa kúpe - ale nie pravidelný poplatok, ak by bol free je to plus.
Poradíte niečo s čím máte dobré skúsenosti?
Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Dobrý deň,
za mňa jednoznačne FamilyTreeBuilder. Nutná bezplatná registrácia cez portál MyHeritage, RDK tvorím zásadne offline, program nevyžaduje žiadne platby.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
patriko
Dátum registrácie: 31 Okt 2012, 10:03
Predkovia z oblasti: Strečno a okolie ("amerikáni", rod. Oberta, rod. Beháň Sepeši a iné), rod. Mészáros z Horného Baru a Veľkej Lúče, Jurová (rod. Katona), Veľký Grob, Nová Bystrica/Vychylovka, Galanta/Javorinka

zalezi od sposobu pouzitia a dalsich potrieb.
Pre pristup len 1 uzivatelovi a instalaciu do domaceho pc potom je zdarma GRAMPS (open source) . Je tam nejaka moznost vypublikovania aj online pre potreby zdielania alebo kooperacie
Ak ma na rodokmeni pracovat viacej uzivatelov je vhodnejsi ktory umoznuje pristup viacerych osob z internetu.
WebTrees - sice je to webova aplikacia vyzadujuca instalaciu web servera a databazy, ale da sa to nainstalovat doma do pocitaca alebo webhosting. Vyhoda oproti webstrankam na ktorych sa da robit rodokmen kooperacne je v tom, ze databazu, pridavanie aj upravu osob, mam pod kontrolou a nemoze data ktokolvek zmenit.
Napísať odpoveď