Dobrý deň.
Mal by prosím niekto z vás tip na pôvod priezviska Alló zo Žitného ostrova? Išlo o nobilizovaný rod, v čase začiatku písania farskych záznamov od roku 1674 sa nachádzalo niekoľko rodín v troch vedľa seba stojacich dedinách, a to Trstená na Ostrove, Baka a Jurová. Neskôr sa musí priženili aj so ďalších obcí, ale je zrejmé, že pôvodné sídlo bola jedna z tých troch obci .
Zároveň by som chcela pekne poprosiť, ak by niekto mal aj info o danom rode a jeho historii, aby mi napísal na e-mail . Nenašla som o ňom žiadne záznamy ani na Hungaricane ani v knihe Šľachta brat.stolice, ale vo všetkých farských záznamoch vo všetkých obciach, kde sa. vyskytli sa uvádzali ako urodzení.
Ďakujem
pôvod priezviska Alló
- duros
- Administrátor

- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Myslím, že raz ste tu dávali záznam, podľa ktorého som ja tipoval, že je to Ollo, teda jedna z vetiev šľachtického rodu Medveckých.
-
Monicina
- Veterán

- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Žitný ostrov, okolie Kráľovského Chlmca, Zakarpatská Rus
Ďakujem vám za Váš názor. Nejak mi to predchádzajúce uniklo.duros napísal: 17 Dec 2025, 18:30 Myslím, že raz ste tu dávali záznam, podľa ktorého som ja tipoval, že je to Ollo, teda jedna z vetiev šľachtického rodu Medveckých.
Napriek tomu by som rada ponechala túto otázku otvorenú, ak by niekto ešte ďalší rad prispel nejakou informáciou.