pôvod priezviska Alló

Hladanie priezviska
Monicina
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
Predkovia z oblasti: Žitný ostrov, okolie Kráľovského Chlmca, Zakarpatská Rus

Dobrý deň.

Mal by prosím niekto z vás tip na pôvod priezviska Alló zo Žitného ostrova? Išlo o nobilizovaný rod, v čase začiatku písania farskych záznamov od roku 1674 sa nachádzalo niekoľko rodín v troch vedľa seba stojacich dedinách, a to Trstená na Ostrove, Baka a Jurová. Neskôr sa musí priženili aj so ďalších obcí, ale je zrejmé, že pôvodné sídlo bola jedna z tých troch obci .

Zároveň by som chcela pekne poprosiť, ak by niekto mal aj info o danom rode a jeho historii, aby mi napísal na e-mail . Nenašla som o ňom žiadne záznamy ani na Hungaricane ani v knihe Šľachta brat.stolice, ale vo všetkých farských záznamoch vo všetkých obciach, kde sa. vyskytli sa uvádzali ako urodzení.
Ďakujem
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Myslím, že raz ste tu dávali záznam, podľa ktorého som ja tipoval, že je to Ollo, teda jedna z vetiev šľachtického rodu Medveckých.
Monicina
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
Predkovia z oblasti: Žitný ostrov, okolie Kráľovského Chlmca, Zakarpatská Rus

duros napísal: 17 Dec 2025, 18:30 Myslím, že raz ste tu dávali záznam, podľa ktorého som ja tipoval, že je to Ollo, teda jedna z vetiev šľachtického rodu Medveckých.
Ďakujem vám za Váš názor. Nejak mi to predchádzajúce uniklo.
Napriek tomu by som rada ponechala túto otázku otvorenú, ak by niekto ešte ďalší rad prispel nejakou informáciou.
Napísať odpoveď