Ja neviem iba viem že bol na Málaši pochovaný takže musle zomrieť ako obeť 2. svetovej alebo možno v nejakom menšom boji. no a tie dátumy to mám originál z cintorína ale ten dátum je už ako po slovensky po maďarsky bol opačne teda najprv rok a potom mesiaca a dátum.
Ďakujem.
Umrtie detí vo vojne
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Teraz sa pozerám na to úmrtie - august 1945 - to ste naozaj presvedčený že zomrel vo vojne??? Niekolko mesiacov po kapitulácii Nemecka??? Takže si stále myslím, že matrika Vás vyvedie z omylu... 

- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Počul som o viacerých príbehoch (najmä z Veľkej Británie), že rodičia poslali svoje deti počas vojny preč z mesta na vidiek, lebo ten vojaci nezvykli bombardovať. Nemali ste v tom Maláši nejakých (trebárs aj vzdialenejších) príbuzných? Na Vašom mieste si naozaj na matrike v tom Maláši overím presný dátum úmrtia tejto osoby- rovnako by som sa zaujímal aj o presné miesto bydliska, v ktorom pred smrťou býval. Všímal by som si aj dôvod úmrtia a z toho by som sa pokúsil vykresliť si akýsi bližší obraz o tom, čo sa tam mohlo stať.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Take vysvetlenie s takym datumom umrtia jednoducho musite hodit do kosa (ze som si ja skor nevsimol a neuvedomil ten datum...).dado11 napísal:No ja nemám iné vysvetlenie prečo bol pochovaný na Málaši
Netreba zostavovat rozne konstrukcie, je treba ziskat konkretne fakty... co sa tyka tych moznosti - je ich nespocetne a nakoniec moze ist o nieco, co by cloveka vobec nenapadlo...
preto sa treba drzat trochu na uzde, hoci sa to niekedy zda tazke...
sama som zvedava na rozuzlenie, dufam, ze sa ho dozvieme...

sama som zvedava na rozuzlenie, dufam, ze sa ho dozvieme...